marți, 10 iunie 2014

Evanghelia lui Cristos se rezuma la dragoste, nu la frica, condamnare, manie, sau pedeapsa!

Unii imparati au venit si au luat captivi pe cei pe care i-au cucerit, si i-au facut slujitorii lor, si toti trebuiau sa I se supuna. Si toate acestea pentru faima lor proprie, si pentru ceea ce ei puteau sa obtina ca sa li se mareasca faima. Totul se reducea la ce puteau ei sa aiba, sa castige, sa devina... sa se extinda, sa aiba cat mai mult.

Insa un Rege, avea deja totul. Nu mai avea nevoie de nimeni si de nimic. Cu suflarea Sa isi putea crea companie, daca chiar se plictisea. Dar acest Rege a vrut sa creeze omenirea, ca sa o iubeasca si ea sa Il iubeasca pe El, sa impartaseasca din izvorul abundent de dragoste ce nu seaca niciodata si se revarsa din inima Sa. Voia ca oamenii sa ii vada frumustea si sa guste din dragostea Lui si ea sa ajunga sa ii raspunda dragostei Lui.

Mereu a fost vorba despre dragoste. Ce ii poate oferi omenirea unui Dumnezeu care are totul? Ce are omenirea ce Dumnezeu nu are deja? Dumnezeu avea totul. Nu ne-a creat ca sa ne ceara ceva, ci ne-a creat ca sa ne impartaseasca din dragostea Sa. Imaginati-va ca El era in ceruri cu ingerii Sai si dragostea sa atat de imensa voia sa o faca cunoscuta si altora, pt ca e atat de imensa si de minunata. Si ne-a creat pe noi. Ca sa dea oportunitatea de a gusta si noi din dragostea si bunatatea si frumusetea Sa.

Credeti ca evanghelia e despre ce poate castiga Dumnezeu? Ce poate El castiga sau cum poate El profita de pe urma omenirii? El care are totul. Faima in ceruri, slava, putere... Nu vrea bogatia ta, banii tai, nu vrea nimic altceva de la tine decat sa vii sa il cunosti si sa te indragostesti de El. Pt ca odata ce il cunosti, nu ai cum sa nu te indragostesti. El, Regele intregului univers a venit si a murit pentru lumea intreaga, lume care zacea in pacat si care il dezonora pe El. Si El a facut asta pentru ca ne iubea. Si noi inca credem ca e vorba doar si doar despre imparatia Lui, despre convertire, despre faptul ca Dumnezeu vrea sa profite de tine, sau ca ar fi un tiran. Dar de fapt e vorba de o dragoste ce El o ofera. Nu ceva ce El poate castiga de la tine, pt ca nu ai absolut nimic de oferit ce El sa nu aiba, afara de inima ta. Ci mereu a fost vorba despre ceva ce El vrea sa dea, sa ofere... Si tanjeste sa daruiasca dragoste.

E vorba de pasiune a unui Tata, care isi vrea copiii salvati si binecuvantati. El putea trai mult si bine fara noi, dar El a iubit omenirea intreaga. Ce rege si-ar da viata pentru un popor? Nu intelegeti ca toata evanghelia este vorba despre faptul ca suntem iubiti? Si nu o dragoste caldicica... ci o dragoste atat de pasionata a Regelui intregului univers incat aceasta dragoste l-a determinat pe El, Stapanul intregului univers sa vina sa isi puna viata jos la picioarele noastre, ca sa ne castige inimile. Suntem iubiti. Atat de iubiti!!!

Cum se poate dupa secole de crestinism sa ne mai supunem din frica, cand totul e vorba de o dragoste ce ne invita in intimitatea Sa, sa cunoastem inima Sa, o dragoste ce ne topeste inimile, si alunga frica, determinand pe orice om sa lase deoparte frica, judecata, condamnarea, esecurile si sa vina sa guste din bunatatea Lui. Si cand ii simti dragostea si ii vezi bratul intins peste viata ta, turnand din dragoste binecuvantari peste noi, bucurandu-se de bucuria noastra, de rasul tau si al meu, de inimi vesele, care nu se mai tem, pt ca ii cunosc inima, bunatatea, dragostea... Nu poate fi vorba despre altceva decat despre dragoste... cand EL a renuntat la sine ca sa ne castige pentru EL.

Azi am inteles lucrurile acestea, si ca urmare, am decis ca de azi nu o sa ma mai tem. Cum sa ma tem cand sunt iubit de El? Cum sa ma ingrijorez cand El ma iubeste si se gandeste la mine, si de abia asteapta sa toarne peste mine binecuvantarile Sale care sunt ca vinul si bucura inima?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu