marți, 15 ianuarie 2013

Vestea despre salvare venita de craciun (cu intarziere postat pe blog)

Craciun fericit tuturor! Cand Dumnezeu a intrebat in ceruri, cine se ofera sa duca planul Sau de mantuire pentru omenire la indeplinire, s-a facut liniste pentru o jumatate de ceas. Ingerii nu s-au oferit voluntari, au dat inapoi, pentru ca toti stiau ca urmau sa fie ispititi ca si noi, asa cum Isus, ulterior, a fost ispitit in toate ca si noi, dar fara pacat. Si stiau ca o parte din ingeri cazusera in ce priveste ispitirea chiar cu lucruri umane... atunci cand o parte din ingeri au decis sa vina pe pamant sa se impreuneze cu femeile (Geneza 6) si au dat nastere la uriasi. Se temeau ca si ei vor fi ispititi si isi vor pierde vesnicia, asa cum ingerii cazuti au patit-o.

Atunci se auzi vocea Sa, a lui Isus, spunand: "Iata-ma... sunt gata sa fac voia ta Dumnezeule!" Si a venit si s-a nascut intr-o iesle murdara. A fost din hotarare divina ca sa nu se gaseasca loc pentru Isus in locurile luxoase de pe acele timpuri, ci singurul loc in care sa se gaseasca loc pentru El, sa fie acel staul, grajd murdar... Pentru ca multi privesc la vietile lor si vad atata mizerie si dezordine, si parca lucrurile au scapat de sub control si pare sa nu mai fie nici urma de speranta pentru ca "sa fie bine" din nou.

Insa speranta, lumina, adevarul si solutionarea pentru intreaga lume, a venit din acel staul murdar... nu dintr-ul loc curat, perfect, unde totul e pus in ordine. Si a fost asa pentru ca Dumnezeu voia sa ne spuna: oricat de fara speranta ti se pare ca e viata ta, nu e fara solutie. Din locul cel mai intunecat si murdar, s-a nascurt Isus, cel care a salvat intreaga omenire. Solutia exista si solutia e la acest Isus in care noi credem si pe care il celebram cu mare bucurie, caci s-a nascut ca sa ne salveze. Slava toata e a Sa, a lui Isus! Nastere fericita (Happy birthday) Regelui Nostru. Asta sarbatorim azi. Exista speranta! :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu