marți, 26 ianuarie 2016

- Mai mult decat poti visa

Multi traim viata ca si cum ne-am scufunda si ne-am lupta sa ne mai ridicam odata capul deasupra apei, si mai luam o gura de aer si mai traim cateva secunde si apoi iarasi ne scufundam in negura noastra, si iarasi ne ridicam cumva sa mai apucam o gura de viata. Si orizontul nostru e atat de ingust... parca universul nostru se strange in jurul mintii noastre si nu putem vedea imaginea mare, de amsamblu, doar o imagine mica, aproape, si totul pare atat de mic, atat de limitat si fara sens. Dar Biblia spune ca noi suntem nu doar biruitori, lucru de care avem nevoie in fiecare zi. Ci suntem mai mult... muuuult mai mult decat biruitori... prin Isus. Unii din noi, tot ce stim e ca putem trai doar mai luand o gura de aer, si mergem asa inainte nestiind incotro mergem sau ce va fi. Cum ar fi daca cineva ti-ar spune ca poti umbla pe apa? Si ca te poti bucura de fiecare zi la maxim, intr-o viata noua, cu Isus? Cum ar fi sa stii ca nu trebuie sa traiesti jos, ci ca Isus a daruit un cadou intregii lumi, dar e un cadou de care se bucura DOAR cei care... il apuca prin credinta.

Biblia spune ca atunci cand va veni Duhul Adevarului, va dovedi lumea vinovata in ce priveste... PACATUL... nu pacatele... si apoi explica... pacatul acesta este ca nu l-au primit pe Isus. Dar "tuturor celor care l-au primit, adica tuturor celor care cred in EL, le-a dat dreptul sa se numeasca fii ai lui Dumnezeu." Si daca suntem fii, suntem si mostenitori... deci ne facem mostenitori, prin credinta... "tuturor celor care cred le-a dat dreptul..." ii include pe acesti "credinciosi" in aceasta categorie de mostenitori. Ei se bucura de cadoul lui Isus.

Care e acest cadou? O viata noua! Una in care te ridici biruitor, una in care nu mai esti victima, nu mai esti cel trantit la pamant, ci esti cel care se ridica si devine tare. Acel miel care a devenit Leu! Nu vreau sa spun ca nu vei mai cadea, sau nu vei mai fii trantit, insa acesta nu va mai fii un stil de viata. Vei sti sa te ridici biruitor, fara sa mai fii atat de ranit si zdrobit si fara sa ramai acolo in intuneric si descurajare, unde nu poti vedea nici o speranta. Ci vei stii ca e o viata noua in care ai inceput sa pasesti. Si simti ca viata incepe sa pulseze in tine.

Biblia spune ca Isus e Rege al regilor. Ce inseamna asta? Tineti minte cand Isus spunea fariseilor "Eu am spus in vechime ca sunteti dumnezei!" Chiar asa? Un caine da nastere la un caine. O pisica la o pisica, un cal da nastere la un cal, un om da nastere la un om... si atunci, Dumnezeu da nastere la ce? :) Exact! Rege al regilor inseamna ca noi suntem regi, iar El este rege al tuturor regilor, rege peste toti regii. Domn peste toti domnii, deci noi suntem domni. Imparat al imparatilor... deci suntem de vita roiala :P Si atunci cum traim? Tot ca niste rame, tarandu-ne prin viata? Intrebare: Cine vrea cu adevarat sa traiasca? Ma refer... sa traiasca. Hm? Eu vreau! Well, e deja in tine prin Isus. Poti apuca asta prin credinta? Atunci crede asta, si incepe sa investesti in viata ta, rostind aceste lucruri peste tine, in profida tuturor aparentelor. Crede ce El spune despre tine, in profida a tot ceea ce e aparenta in viata ta. Dar cand il crezi pe El, tot ce vezi in viata ta acum, se va comforma. Nu peste noapte... dar se va intampla! :) Credinta! Viata din abundenta. Sa traiesti! Prin Isus, cu Isus, si pentru Isus. Dream big, live bigger! :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu