luni, 19 aprilie 2010

Biserici din ziua de azi

In ultimul timp tot mai des apuc sa vorbesc cu oamenii despre subiectul asta. Observ ca multe biserici in romania sunt atata de preocupate sa isi umple PROGRAMELE cu ceva, doar sa treaca timpul, si nu isi dau seama cat de penibili au ajuns, si ca nu este loc si pt Duhul Sfant de programele lor.

Ca sa nu mai spun ca, in multe biserici, nu auzi alte predici decat: fetele sa nu poarte pantaloni, cercei, inele etc, sau auzi povestite intamplarile din biblie. Si astia sunt pastorii care sunt platiti ca toata saptamana sa nu faca altceva decat sa se roage si sa petreaca timp cu El, si sa primeasca revelatie pt ca sa aiba ce sa dea bisericii. Si in schimb... se ocupa de nimicuri. Sunt atat de departe de ceea ce bisericile ar trebui sa fie. Bisericile inca nu au invatat sa domneasca cu Isus. Ei doar... traiesc in fanteziile lor, unii mintindu-se pe ei insisi, si e trist, pt ca e vina pastorilor care pastoresc dar nu au nimic de dat. Si in cazurile astea, biserica exista pentru bunul trai al pastorului, si nu invers, cand pastorul ar trebui sa existe pentru ca sa se asigure ca biserica primeste hrana de care are nevoie ca sa creasca si sa se dezvlote. Si tot cu biberonul spiritual, si tot cu povesti din biblie, povestite si re-povestite.

Acu cativa ani am fost invitat la o conferinta ca sa slujim la inchinare, si inainte sa inceapa inchinarea, vine unul din organizatori si a spus: "va rog sa nu va manifestati pe scena... fara sarit si chestii de genu asta". Nu ca as fi planuit eu sa sar pe scena, dar ma uitam la unul din cei cu care cantam si am spus: "deci se pare ca daca Duhul Sfant o sa vina, o sa ma scoata pe sus din sala". Si ma intrebam care era scopul acelei conferinte. Cei ce o conduceau erau atata de preocupati sa nu jigneasca pe cei care ar fi din bisericile baptiste sau penticostale, si nu erau preocupati de ceea ce Duhul Sfant voia sa faca acolo. In loc sa dea loc Duhului Sfant sa vina si sa faca tot ceea ce ar vrea El sa lucreze, ei erau procupati sa nu ofenseze pe unii care nu ar putea accepta tot ceea ce Duhul Sfant ar putea face.

Si ma gandeam "What a waste... ce pierdere... ce putea fi, si ce a fost." Si adevarul e ca atunci cand Duhul Sfant vine, unii oameni vor imbratisa ceea ce El va face, si altii vor respinge. Insa unii sunt atata de preocupati sa nu plece lumea ofensata, ca mai degraba il exclud pe Duhul Sfanr decat sa dismiss... sa dea liber celor ce nu vor sa urmeze ceea ce Duhul Sfant ar vrea sa faca. Ma gandeam cum ar fi aratat intalnirea aia adaca Duhul Sfant ar fi venit cu putere ca sa elibereze pe oameni. Ce tare ar fi fost... sau sa ii restaureze pe unii, sa ii scoata din depresie, si sa aduca bucuria Lui in vietile lor. Sau unii sa fie botezati in Duhul Sfant. Sau... macar sa auzim un cuvant care sa fie hrana tare, despre credinta sau despre har sau despre ce inseamna sa domnesti cu Isus in viata si peste situatii. Dar asta va fi un alt subiect, alta data.

Un comentariu:

  1. Da , este corect ce sustii aici, intru-cat rolul Bisericii este nu doar candidatura la mantuire, ci a-si indeplini scopyul ei pe pamant. Harul nu este "Tinta" asa cum s-au obisnuit adunarile, ci "unealata ajutatoare" cu prin intermediul careia ajungi la tinta chemarii! Chemarea Bisericii este de a face exact ce a facut si Cristos (capul Bisericii)!

    RăspundețiȘtergere